Home Omhoog

Verslagen 7 SA

Home
Omhoog
Over de Club
Feestdrives
Jubileum 2010
Groene trui 2009
Traumaprijs
Ru´ne CafÚ Drive
Jubileum 2005
Links

ma 28 april 2008
Vlak voor Koninginnendag nog de benoeming van 2 paren in onze eigen Orde.
Heleen en Gretha werden nog geridderd voor hun prestatie van 7 april 2008. Het bieden van 7SA was voor Gretha niet echt een probleem geweest. Heleen opende 1SA en met 21 punten in je handen is het "gewoon" 7SA! Nou, als ik het zo beluister, moeten er toch een heel stel hebben zitten suffen in de A-lijn.
De werkelijk laatste toelatingen in in de Orde: op de valreep Kees Jansen en Dirk v.d. Oord. Kees had wel erg veel tijd nodig (ongeveer 5 minuten) om uit te leggen hoe het zo gekomen was. Ik wordt dan wat wantrouwig. Al die biedingen kon ik ook al niet helemaal volgen. Ze speelden aan de combitafel tegen Ben Klaver en Cis Haanstra. Na een opening van 1 Benklaver, een antwoord op 2 niveau, gevolgd door 4 Benklaver (azen vragen) had hij het stuk van Benklaver en dan is het natuurlijk 7SA. Sorry als ik het niet helemaal goed weergeef maar ik had wel de indruk dat er nog eens een arbiter naar die biedingen en de systeemkaart moet kijken.

Naar de foto's >>>

ma 14 april 2008
Joop Heeremans en Marijke de Koning worden tot de Orde toegelaten. Joop geeft alle eer aan Marijke, die het contract van 7SA uitstekend had uitgeboden. Hij vertelde bij nog een andere club te spelen en daar werd vrijwel ooit 7SA geboden.
Uw reporter was slachtoffer van de briljante actie van Marijke. Tijdens het spel verklaarde Joop uit voorzorg eigenlijk geen cap te willen. Hij bleek achteraf ten onrechte reverse geboden te hebben. Maar aan het einde van de avond wist iedereen dat ze 7SA geboden en gemaakt hadden! En zie hoe gelukkig ze kijken en stralen op de diverse foto's.
Op de valreep nog net gehaald want dit is het laatste seizoen.

Naar de foto's >>>

do 17 april 2008
Aan de al tot de Orde toegelaten ridders Co Klitsie en Arthur van Soest wordt een ster uitgereikt. Arthur licht toe hoe het zo gekomen is. Zijn partner gaf 4 azen aan en toen bood uit 7SA. De hevig nee-schuddende. Co kreeg uiteraard ook even het woord. Ze spelen Roman keycards dus er was een aas buitenboord en ook nog eens de heer in die kleur....! Door de uitkomst werden ze gered.
Tja, ik houd verder maar mijn mond......

Naar de foto's (volgen nog)

ma 10 maart 2008
Jan Boehmer en Margriet de Zeeuw

Naar de foto's >>>

do 6 maart 2008
Marion Cochius en Bery Hoeksema;
Gerda en Matthijs Crena de Iongh

Naar de foto's >>>

ma 3 maart 2008
Harmen Kleuver en Gerard Lubbers

Naar de foto's >>>

do 28 februari 2008
Co Klitsie en Arthur van Soest; Hans Hendriks* en John Oldenboom*

Naar de foto's >>>

maandag 11 februari 2008
We zijn al dik over de helft van het seizoen 2007-2008 en nu pas de eerste benoemingen op de maandagavond. Akkoord, wel 2 tegelijk maar toch...! De voorzitter memoreerde in zijn inleiding, dat er wel vaker 7SA geboden en gemaakt was, maar dat dan door teveel paren tegelijk en dat telt niet. Enkele weken terug boden Harmen Gerard in een desperate poging ook nog 7SA maar dat ging 2 down en werd ook nog eens gedoubleerd, dat schiet dus niet op.
Nu werden dus 2 paren naar voren geroepen: Fred de Graan-Fred Jaski en Ton vd Geest-Tom vd Heijden. Uiterlijk onbewogen, maar van binnen vol trots namen zij de attributen die bij de benoeming horen in ontvangst. Zowel Tom als Fred de Graan gaven een toelichting op hun prestatie. Toen de voorzitter bij Fred de Graan voorzichtig informeerde of het juist was dat Fred Jaski bij het neerleggen van zijn kaarten deemoedig verklaarde dat hij verkeerd geboden had antwoordde Fred de Graan: over mijn partner praat ik nooooit...! Grote hilariteit en luid applaus was zijn deel.

Naar de foto's >>>

do 29 november 2007
Ook dit paar had op hetzelfde als van vorige week spel 7 Sans Atout geboden. Het was een historische avond. De partner van Jan Duinmeijer had het zelfs voor de tweede keer gelapt. Peter Wertenbroek werd de eerste sterspeler van de BBC. Trots showde hij de gouden ster op zijn pet naar het enthousiaste publiek: wat een kanjer...!

Naar de foto's >>>

do 22 november 2007
Eindelijk zijn er weer een paar dapperen opgestaan die 7 Sans Atout hebben geboden! De competitie draait al op volle toeren, maar benoemingen bleven uit. Piet van Kampen en Jos Louter stonden vanavond in de schijnwerpers. Piet met zijn handen in zijn zakken: het was Jos zijn feestje. Die vertelde dan ook hoe het allemaal was gekomen: een heel lange klaverkaart en verder was het een fluitje van een cent. Dat slechts 2 paren dat hadden uitgeboden vond hij verwonderlijk. De voorzitter beaamde dat. Er was zelfs een in de top spelend paar dat niet verder dan 6 klaver was gekomen! Tja, dan begrijp je er nog niet veel van... toch. Namen noemen we niet. Hij memoreerde ook nog even, dat Piet en Jos wel erg gedreven waren: 2 tafels eerder hadden zij ook al 7SA uitgeboden: -1 dus. Maar de aanhouder wint.

Naar de foto's >>>

ma 23 april 2007
De laatste benoeming van dit jaar: op de valreep werden Henk Schotten en Hans Veltman nog tot de orde toegelaten. Hans geeft een technisch exposÚ over de wijze waarop er geboden was en vertelde verder, dat Henk het hele seizoen al had lopen "zeuren" dat hij ook zo'n petje wilde. Komt dat nog even goed af...?!

Naar de foto's >>>

do 19 april 2007
Een tweetal paren wordt toegelaten: Ans Lut en Ilse Schlotz alsmede Hans Hendriks en John Oldenboom.
Ans vertelde dat Ilse tot haar grote schrik zonder ophouden doorstoomde naar 7SA en zo het petje in de wacht sleepte.
Hans Hendriks had nooit verwacht ooit eens 7 SA te zullen bieden. Dat had hij in zijn hele bridgeleven nog nooit gedaan omdat hij daar te laf voor was en vond dat 6SA ook een mooi contract was. Toen iemand hem schreef, dat hij altijd al had geweten dat hij een schijterd was, was het gauw bekeken. Hij was ook ge´nspireerd door 2 pittige tantes uit de D-lijn die onvervaard 7SA hadden uitgeboden. John vond dat hij ook een stevige bijdrage aan het succes had geleverd. Als hij niet  op 4SA had geantwoord, dat was het nooit 7SA geworden...!

 Naar de foto's >>>

ma 26 maart 2007
Henny Bloemen en Astrid Mulder worden tot de orde toegelaten. Wederom een geweldig prestatie. Astrid legt luidt en duidelijk uit hoe het allemaal gekomen is. Als enige paar  hadden zij in 7SA aangelegd. Zij opende 1S en in no-time was het 7SA. Maar hoeveel punten had je dan vroeg een wat bedremmelde voorzitter? Tja, 9 punten maar een heel stelletje schoppens en als je dan niet durft te openen, nou dan krijg je nooit een petje. Nog niet helemaal overtuigd vraagt de voorzitter aan de zaal of ze dat ook zo doen: algemene bijval....
In de loop van de avond kreeg ik ook toch zo'n spel: een heel stelletje schoppens en 9 punten. Ik dorst niet op 1-niveau te openen, ik zal ook wel nooit zo'n petje verdienen, daar ben ik wat te laf voor....!
Petje af voor die stoere vrouwen.

Naar de foto's >>>

ma 20-2-2007
Hans Beentjes en Rein Molenaar zijn toegelaten tot het illustere gezelschap van de Orde der 7 SA. En terecht. Op het spel werd 5x slem geboden, maar slechts 1x groot slem. Door deze beide kanjers dus. 3x werd 6 SA geboden en gemaakt, 1x 6SA+1 (net geen petjes dus voor Carla en Wout) en 1x werd door de tegenpartij gespeeld:3S:-3
Het was al weer enige tijd geleden
dat een dergelijke feestelijke gelegenheid had plaatsgevonden. Wel zijn er de nodige pogingen ondernomen zoals door Brandt-Hoorn (ma), Fam. v.d. Mark  (ma), Mirck-Vrasdonk (do) en Loon-Min (do). Helaas net even te hoog.

Rein licht toe, dat hij het contract weliswaar geboden had, maar dat alleen maar gedaan had omdat Hans het contract moest spelen en daar had hij een zeer groot vertrouwen in want Hans speelt perfect uit. Hans was het daar helemaal mee eens....!
Ik kreeg zowat tranen in mijn ogen. Dat is toch het ware partnership, een voorbeeld voor vele bridgers. Zoveel vertrouwen in je partner en dat niet alleen hebben maar ook uitspreken.
De petjes die ze door Til opgezet kregen stonden werkelijk schattig. Trots als een pauw gingen ze weer naar hun plaats. Ik dacht even dat ze de pet de hele avond zouden blijven dragen, maar toen ik later nog eens keek hadden ze hem toch afgezet. Samen met hun slachtoffers van die keer Hank en Harry Straatman zaten ze heerlijk aan een enorme bonbon te peuzelen. Nou ja, het was weer amusant.

Naar de foto's >>>

ma 20-11-2006:
Alex Berends en Cor de Ruijter worden toegelaten tot de Orde. Desgevraagd licht Cor toe hoe ze in 7 SA terecht gekomen zijn: gewoon van 1 tot 13 tellen en dan heb je alle slagen!

Naar de foto's >>>

ma 6-11-2006
Wederom benoemingen in de Orde der 7 Sans Atout!

Wat niemand had verwacht op zo korte termijn gebeurde toch: opnieuw zijn twee leden tot de Orde toegelaten. Voorgaande jaren kwam het zeer sporadisch voor, dat dit contract werd geboden en gemaakt. Nu lijkt het als rijpe appelen uit de bomen te vallen. Na de donderdag kon de maandag eigenlijk ook niet achterblijven. Henk van den Bosch en Peter Wertenbroek presteerden het ongelofelijke: als enigen in hun lijn boden zij het supercontract van 7 Sans Atout en maakten zij het!
Gisteravond vond de officiŰle toelating plaats. Na een uitgebreid antecedenten onderzoek was het bestuur tot de conclusie gekomen, dat  gelet op de persoonlijke en luisterrijke kwaliteiten en talenten van de beide personen, in het bijzonder die welke de Berger Bridge Club ten bate komen, zij tot de Orde toegelaten kunnen worden.

De voorzitter reikte hen het op speciaal papier met watermerk van de BBC gedrukte certificaat uit. Het is voorzien van met onuitwisbare inkt geschreven handtekeningen van het bestuur.

Er was groot applaus voor de prachtige prestatie. Toen de voorzitter extra rondjes kaas en worst in het vooruitzicht stelde, was het applaus niet minder.

Het nieuwe initiatief blijkt enorm aan te slaan. Afgelopen maandag heeft opnieuw een paar verzocht om toelating tot de Orde. De wedstrijdleider stelt een grondig onderzoek in. We houden U op de hoogte van de resultaten.
 

Naar de foto's >>>

 

do 19-10-2006
Eerste benoemingen in de Orde der 7 Sans Atout een feit!

Toch nog tamelijk onverwacht zijn de eerste leden tot de Orde toegelaten. Gelezen de voordracht van wedstrijdleider Til Eckhardt en na een uitgebreid antecedentenonderzoek heeft het bestuur besloten Femke en Ruud Koning als Ridders in de Orde te benoemen.

De voorzitter huldigde het paar afgelopen donderdag 19 oktober 2006 onder overhandiging van het Certificaat van benoeming. De foto's spreken voor zich. Desgevraagd verklaarde Ruud zich niet meer precies te herinneren, hoe de bieding was verlopen. Femke vertelde, dat zij nog maar pas over de Orde had gehoord en dat zij na 6 SA er nog maar eentje bij had gedaan. Grote hilariteit onder de overige leden.

Er was koffie met een prachtig ingepakte bonbon, ook voor de tegenstanders aan de eerste tafel. Om de feestvreugde verder te verhogen was er voor alle leden nog een extra rondje kaas en worst.

Wie gaan Femke en Ruud volgen?

 

Naar de foto's >>>

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan jhendriks@quicknet.nl 
Laatst bijgewerkt: 20 december 2013