Home Omhoog

Groene trui do

Home
Omhoog
Over de Club
Feestdrives
Jubileum 2010
Orde der 7 SA
Traumaprijs
Rune Caf Drive
Jubileum 2005
Links

                                seizoen 2009-2010

 

 
   

 

 
 
 
   

Beschrijving: http://www.nbbportal.nl/images/images/plus.gifBeschrijving: http://www.nbbportal.nl/images/images/minus.gifBeschrijving: http://www.nbbportal.nl/images/images/reset.gif

Beschrijving: buttonBeschrijving: buttonBeschrijving: button

horizontal rule

vrijdag 30 aprilDe dag na de avond ervoor
Deze week was het zover: Jan Oldenburg en Atie Venneker kaapten voor de tweede keer de groene button weg voor iedereen. De Trojka bleef verslagen achter. Jan en Atie Gefeliciteerd.

Beschrijving: http://www.bridgevraagbaak.nl/BBC%20website/Atie%20Venneker%20en%20Jan%20Oldenburg%202.jpg

Atie Venneker en Jan Oldenburg

horizontal rule

Donderdag 29 april: De Trojka is de Groene Kampioen 2009-2010
De Trojka Marijke de Koning, An Bakker en Til Eckhardt sleepten de groene trui in de wacht. Met ruime voorsprong (drie weken geleden waren ze al niet meer in te halen) eindigden ze als eerste.
Meiden, gefeliciteerd. We verwachten jullie natuurlijk wel volgende week in de groene trui op de eerste zomeravond

 .Beschrijving: http://www.bridgevraagbaak.nl/BBC%20website/Til%20Eckhardt%20en%20An%20Bakker.jpg

Marijke de Koning ontbreekt op deze foto. Til straalt als een echte winnaar, An houdt wegens intens geluk de ogen gesloten.

horizontal rule

vrijdag 16 april: De dag na de avond ervoor

Jan Oldenburg en Atie Venneker nog een keertje op weg naar de groene button. Nou, die kans is wel zeer groot na hun eerste plek gisteravond. De trojka is zich ook weer in de strijd aan het werpen. Maar eerlijk gezegd zou ik het hartstikke leuk vinden als Joke van Loon en Jos Min er met de buit vandoor gaan. 
Over twee weken: de apotheose.

 

horizontal rule

vrijdag 8 april: De dag na de avond ervoor

Na een weekje niet te hebben gespeeld om de groene button, viel gisteren de beslissing om het jaarkampioenschap van de donderdagavond. De Trojka is niet meer in te halen. Met nog drie tussensprints  te gaan staat de Trojka op 155 punten gevolgd door Jan Oldenburg & Atie Venneker en Wim Boon & Tom v.d. Heijden & Tineke Steen met 106 punten.
Er zijn maximaal 10 punten te verdienen per sprint. Tja en ik kan rekenen. Dat halen  die koppels van zijn lang zal ie leven niet meer in. En in het tussensprintklassement staat de trojka ook weer bovenaan. Het zal ons toch niet gebeuren dat triviaal ook deze periode wr eerste wordt.  Om mismoedig van te worden.
Volgend jaar maar eens instellen, dat je als driemanschap niet mee mag doen om dit klassement. Maar ja daar vindt de trojka vast wel wat op: dan vinden ze gewoon een vierde man / vrouw.

horizontal rule

vrijdag 26 maart: De dag na de avond ervoor
Zo: de kop is er weer af. Vier paren op kop, maar dat zegt allemaal nog niks. Toch ?

horizontal rule

donderdag 25 maart: De uitreiking van de versierselen
John Oldenboom, onze voorzitter reikte vr het begin van de avond de groen button uit:

Er zijn 4 etappes verreden voor de groene trui. Dit keer was 't het team met Ina en Jos Kleverlaan en het team met An Bakker, Marijke de Koning en Til Eckhardt dat ver voorlag op de rest van het peloton.
Vanaf het begin van deze etappe lagen Ina en Jos goed op cours. Voor de start van de laatste avond was het verschil zelfs 3 punten in hun voordeel. Maar de eindsprint van An en Marijke was zo sterk dat Jos hun wiel niet meer kon houden.
Met precies 1 punt verschil wonnen An, Marijke en Til voor de 2de keer een etappe voor de groene trui, waarvoor onze felicitaties.

Beschrijving: http://www.bridgevraagbaak.nl/BBC%20website/Til%20Eckhardt%20en%20Marijke%20de%20Koning.jpg
De winnaars van de vierde etappe: Til Eckhardt en Marijke de Koning (An Bakker ontbreekt op deze foto)

horizontal rule

vrijdag 19 maart: De dag na de avond ervoor
Het slechte nieuws voor mij is dat de trojka An, Til en Marijke 8 punten scoorde en dat Jos en Ina Kleverlaan mij met hun 4 punten zwaar teleurstelden. De trojka krijgt voor de tweede keer de groene button opgespeld. Nou, ja, vooruit dan: het zij ze gegund.
Wat is dan het goede nieuws? Wel, ik houd de flessen wijn bij me en drink die zelf op. Overigens staat de Trojka ook in de totaalstand ruim eerste !!

horizontal rule

vrijdag 12 maart: De dag na de avond ervoor
De trojka An, Til en Marijke scoorde 10 punten. Maar - en nu lach ik in mijn vuistje - Jos en Ina Kleverlaan scoorden dat ook en blijven aan kop. Moet ik de beloning opschroeven naar drie flessen ?

horizontal rule

vrijdag 5 maart: De dag na de avond ervoor
De oproep van mij om de trojka An, Til en Marijke van katoen te geven, heeft geholpen. Zij scoorden weliswaar toch nog 6 punten, maar die duvelse Jos en Ina Kleverlaan scoorden de maximale 10 punten en gaan nu aan kop.
Nog even volhouden Ina en Jos, want nog een keer de Trojka als eerste.... Dat natuurlijk nooit ! 
Twee flessen wijn ook goed ??

horizontal rule

vrijdag 26 februari: De dag na de avond ervoor
Kom op, mensen: geef de trojka An, Til en Marijke eens van katoen. Weer werden ze eerste en straks lopen die drie met twee buttons op. Dat wil toch echt niemand :)
Gelukkig houden Ina & Jos Kleverlaan die drie nog iets in toom door op slechts n punt als tweede te eindigen na twee avonden. Doorzetten Jos en Ina. Een fles wijn, als je die drie van de eerste plaats houdt !!

horizontal rule

vrijdag 19 februari: De dag na de avond ervoor
Een bizarre eindstand gisteravond. Vier paren in de A-lijn eindigde op de eerste plaats. Ok: twee paren eerste: dat komt wel eens sporadisch voor. Drie paren op de eerste plaats: eens in de twee drie jaar ?
Maar vier paren op de eerste plaats? Eens in een mensenleven ? Ja en let nu op: twee paren op de vijfde plaats en als klap op de vuurpijl twee paren op de tiende plek. Curieus en uiterst zeldzaam. 
Tja en dan verdien je voor de eerste plaats geen 10 punten, maar dan moet je 10, 8, 6 en 4 punten met zijn vieren delen: dus maar 7 punten per paar !!
In de andere lijnen ging het er rustig aan toe. Dus geen nieuw van dat front.

Naschrift: door een foutje (nou zeg maar gerust:FOUT) van Kees van Gennip moest er opnieuw worden gerekend. In plaats van 3 Schoppen gedubbeld contract voor de tegenpartij had hij 3 Schoppen contract gedubbeld voor hemzelf ingevuld. Helaas doorzag Til Eckhardt de truc en heeft alles teruggedraaid. Jammer voor Kees... :) En jammer van die o zo unieke uitslag.

horizontal rule

donderdag 18 februari
De Groene buttons zijn weer uitgereikt. Natuurlijk door onze voorzitter John Oldenboom.  
Hij sprak de volgende woorden:

Het was weer een spannende strijd deze 3de e etappe van de groene trui.
Marion Cochius en Peter de Greeuw begonnen zwak aan deze 5 daagse. De eerste avond eindigden ze achter in het peloton. Ik denk dat ze nog niet warm waren gedraaid, want de 4 volgende avonden waren ze steeds eerste.

Die zelfde eerste avond waren An, Marijke en Til tweede. Zij verloren met banddikte van Cor de Ruyter en Klaas Duin. Cor en Klaas zagen we verder in de wedstrijd niet meer terug. De inspanning was te zwaar geweest.

Bij het begin van de laatste avond stond het team van Til twee punten voor op het team van Marion. Helaas raakten Marijke en Til in ademnood. Hoe zou dat toch komen? Te veel gerookt? In ieder geval werden ze voor de eindstreep ingehaald door Marion en Peter. Uiteindelijk zijn beide teams gelijk geindigd met maar liefst 40 punten.

 

Beschrijving: http://www.bridgevraagbaak.nl/BBC%20website/An%20Til%20Marion%20Peter.jpg
De winnaars An Bakker, Til Eckhardt, Marion Cochius en Peter de Greeuw

horizontal rule

donderdag 11 februari
Wat een spanning. Wie werden etappekampioen? Peter en Marion of de Trojka Antilmarijke? Het bleef tot op het eind onzeker. En potjandriedubbeltjes: het werd een fotofinish. 
Nadat de foto's waren bekeken, oordeelde de jury dat beide koppels exact gelijk geindigd zijn met 42 punten. Een herhaling van zetten van de vorige etappe.
Wel even het memoreren waard: Peter de Greeuw en Marion Cochius wonnen de laatste 4 tussensprints met ruime, zeer ruime overmacht !!! Vier maal achter elkaar eerste. 

horizontal rule

donderdag 4 februari
Twee kop lopers na vandaag: An, Til, Marijke en Peter & Marion  !
Zal mij benieuwen wie de langste adem heeft. 
Overigens heb ik Peter en Marion 10 punten te weinig toebedeeld. Tja, wat heb je eigenlijk aan mij ... Mwahahahaha. Maar gelukkig is het nog vr het eind van de etappe gecorrigeerd 

horizontal rule

donderdag 28 januari

Het is dringen vooraan. Twee Trojka's bovenaan: An, Til en Marijke en Marleen Janny en Joop. Beide Triumviraten (zo; dan heb ik u misschien weer een woord geleerd) scoorden 24 punten de laatste drie tussensprints.
Maar het peloton zit hen zwaar op de hielen (eh, sorry op de wielen).
Bij de totaalstand staan Jan Oldenburger en Atie Venneker nog steeds aan kop, maar ook daar fietst de rest hen bijna van de sokken en.
Kortom: spanning alom. 

horizontal rule

donderdag 21 januari
Rudy Bakker en Mirjam Merckelbach deden prima zaken. Ze eindigden tweede in hun lijn, na vorige week als eerste te zijn gefinisht. Ze slaan een klein gat  met Janny Visser en Joop Visser en Marleen van den Akker. 
Maar er is nog een lange weg te gaan naar de meet.
In de totaalstand gaan drie paren op ruime afstand op kop. Nou, ja kijkt u zelf maar onder competitie en dan in de linker kolom. 

horizontal rule

donderdag 14 januari
De eerste wedstrijd na de winterstop en na de afgelaste wedstrijd van vorige week. Eerste gewin is kattengespin. D'r is nog geen peil op te trekken

Aan het begin van de avond werden de etappewinnaars van de vorige periode gehuldigd. 

Beschrijving: http://www.bridgevraagbaak.nl/BBC%20website/monica%20co%20marga%20en%20ab.jpg

Onze voorzitter John Oldenboom sprak wijze woorden:
"Het was dit keer tot de laatste avond een spannende strijd. Vr het begin van de laatste avond kwamen 3 teams in aanmerking voor de etappezege.
Uit de D-lijn: Co de Waard en Marga Hakkeling met 34 punten; uit de B-lijn: Hans Hendriks en de Oldenbomen met 32 punten en uit de A-lijn Monica Brugman en Ab Kooij eveneens met 32 punten.
Drie paren stormden naar de streep. De trojka van Hans werd de laatste avond tweede ede en kwam daardoor op 40 punten.
Monica en Ab werden eerste en kwamen op 42 punten. Het was dus belangrijk hoe Co en Marga het er van af brachten. Pffff: zij namen de tweede plaats in beslag.
Dus de afgelopen periode 2 bridgeteams gelijk over de streep."

Tot zover de woorden van John. 
Onder luid applaus nam het viertal de button in ontvangst met de bonbons en de flessen wijn.

horizontal rule

12 december 2009: Een tussentotaalstand na twee periodes

Kijk, kijk: Jan en Atie nog steeds eerste na twee periodes / twee etappes

Rang

Paar

Per 1

Per 2

Per 1 + 2

1

Jan Oldenburg & Atie Venneker

56

20

76

2

Willem Nieuwenhuizen & Peter Wertenbroek

34

34

68

3

Piet Bakker & Jan Eckhardt

36

21

57

4

An Bakker & Til Eckhardt & Marijke de Koning

32

20

52

4

Marleen van den Akker & Janny & Joop Visser

10

42

52

6

Kees Mul & Tineke Mul

8

42

50

7

Wim Boon & Tom v.d. Heijden & Tineke Steen

34

12

46

8

Rudy Bakker & Mirjam Merckelbach

30

14

44

9

Johan Oppeneer & Joke Oppeneer

18

24

42

9

Hans Hendriks & Bep & John Oldenboom

2

40

42

 

horizontal rule

11 december 2009: de dag na de dag ervoor.

Jesses wat spannend. Met drie paren stormden ze op de eindstreep af. Marga en Co en Monika en Ab eindigden precies gelijk. Ook de fotofinish bracht geen oplossing.

De bestuursbonzen Hans en John werden met een banddikte verslagen. Die twee kwamen twee punten te kort. Tis jammer. Volgende etappe beter.

horizontal rule

4 december 2009
Marga Hakkeling en Co de Waard blijven punten bij elkaar sprokkelen: weer 4 er bij. Maar hete adem hijgt in hun nek. Monika en Ab zijn tot op twee punten genaderd net als de bestuursbonzen Hans en John..

Johan en Joke Opmeer scoorden geen iota. Volgende week wordt het nog spannend, mensen. D'r zijn theoretisch nog 8 kansparen. En wat als ze gelijk eindigen ? Button doormidden zagen ? Om de week dragen ? Ach, Til en de haren hebben wel een oplossing, denk ik ... 

horizontal rule

26 november 2009

Marga Hakkeling en Co de Waard gaan nu aan de leiding, maar de concurrentie is moordend. Monika en Ab zijn aan een opmars bezig en Johan en Joke Opmeer volgen met de BoBo's Hans Hendriks en John Oldenboom op de voet..
Nog twee rondjes om de kerk en dan is bekend wie de volgende button krijgt opgespeld. Er is nog geen peil op te trekken.  

horizontal rule

19 november 2009

Riet en Cor lieten het deze week liggen. Ze scoorden geen punten. Daar profiteerden Joke en Johan Oppeneer van en hullie beidjes staan nu eerste, gevolgd door vier paren die ex aequo staan.

horizontal rule

12 november 2009
Riet en Cor Vonk eindigden donderdag op de eerste plaats. Daardoor staan ze nu twee punten los van Marga Hakkeling en Co de Waard. Ach het zijn nog maar de eerste loodjes, maar ja: een goed begin is het halve werk. Toch? Niet waar dan?

horizontal rule

5 november 2009
Ook hier is de kop van de tweede periode er vanaf. D'r is nog niet veel over de groene trui te vertellen. Alles is nog kattengespin..

horizontal rule

Beschrijving: http://www.bridgevraagbaak.nl/BBC%20website/Atie%20Venneker%20en%20Jan%20Oldenburg.jpg

Atie Venneker en Jan Oldenburg: Gefeliciteerd !!

horizontal rule

5 november 2009
John Oldenboom, onze voorzitter, hield net als afgelopen maandag vr het bridgen een leuke speech over de groene trui, die ik jullie niet wil onthouden:

Het is vandaag de eerste keer dat de button voor de groene trui wordt uitgereikt. Hoe de stand is, heeft iedereen op de website kunnen zien en zojuist in de Bazuin.
Maar eerst wil ik jullie vertellen wat de groene trui met bridgen heeft te maken. Bij het wielrennen heb je een zesdaagse, die binnen verreden wordt. Bij het bridgen spelen we, in 6 rondjes, ook binnen.
Bij de zesdaagse wordt met een koppel van twee personen gereden, net als bij het bridgen.
Bij de zesdaagse krijgen de wielrenners om de beurt rust en dat is ook zo bij het bridgen. Als de n leider is, kan de ander even bijkomen.
Bij de zesdaagse is er elke dag een winnaar; bij ons is dat ook zo: elke dag dat er gespeeld wordt.
Na vijf rondjes hadden Atie Venneker en Jan Oldenburg al een voorsprong opgebouwd van 14 punten !!! Je kunt er maximaal 10 per ronde verdienen. Die twee waren dus niet meer in te halen.
Atie en Jan zijn dus de eerste donderdagpuntenkampioen met een voorsprong van maar liefst 20 punten op Jan Eckardt en Piet Bakker, die dus stukken beter waren dan hun echtgenotes. 
Er was eigenlijk geen concurrentie voor Atie en Jan. Van de te behalen 60 punten pakten zij er ..... 58 !!, een gemiddelde van 9,7. Niet te geloven.
De tweede plaats was nog wel spannend. Jan en Piet wonnen de sprint met 2 punten voorsprong op Peter Wertenbroek en Willem Nieuwenhuizen.

Na deze speech speldde John de glorieuze winnaars Atie en Jan de buttons op en de daarbij horende cadeautjes in de vorm van wijn koffie en bonbons..  

horizontal rule

30 oktober 2009
Daar kon niemand meer tegenop: Jan en Atie. Een straatlengte voorsprong hadden die twee al opgebouwd.. En gisteravond weer tweede en 8 punten er bij. De "naaste" concurrenten scoorden niks niemendal noppo nada en dus zijn zij met twee vingers in de neus de eigenaars van de eerste groene button op de donderdag. Gefeliciteerd...
Tweede: Jan Eckardt en Piet Bakker: zeker de moeite van het vernoemen waard, omdat die twee hun vrouwen mijlenver achter zich lieten..... Petje af..

horizontal rule

23 oktober 2009
Verder commentaar overbodig: 48 van de 50 te behalen punten en met overmacht aan kop. De toekomstige clubkampioenen...?!

horizontal rule

16 oktober 2009
Wat moet je hier nu nog van zeggen: na vier zittingen uit de C-lijn bijna onaantastbaar boven aan met maar liefst 38 van de 40 te behalen punten, Atie en Jan!!! 

horizontal rule

 

 
 

 

 

gegevens per vrijdag 30 april 2010  Beschrijving: print 

Onderkant formulier

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan jhendriks@quicknet.nl 
Laatst bijgewerkt: 20 december 2013